Dagbesteding De Lavendel

‘geniet, maak plezier en voel je thuis’

De Lavendel is een leerzame werkplek waar het plezier van mensen met een verstandelijke beperking voorop staat. “Geniet, maak plezier en voel je thuis”, is het motto van eigenaar Chiel Mennen.

“In ons restaurant hangt een spreuk van de Omdenk-kalender:

Als je kijkt naar wat er mist, zie je de gebreken.
Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten.

Die uitspraak past heel goed bij ons. We creëren de omstandigheden zo dat onze talenten zoveel mogelijk zélf kunnen doen. Hierdoor heeft iedereen eigen taken, passend bij de verschillende interesses en kwaliteiten.”

Er zijn verschillende taken, omdat er
bij De Lavendel van alles te doen is.

  • Koken, bakken en maaltijden inpakken in onze keuken.
  • Bedienen in ons restaurant, tijdens de bingo en tijdens de zomerse terrasdagen.
  • Tuinieren in de bijbehorende boomgaard, groente-en kruidentuin.
  • Varkens en kippen verzorgen in de dierenweide.

“Het voelt hier niet als dagbesteding.

We zijn gewoon collega’s van elkaar. Zo krijgen onze talenten ook een kerstpakket en een teamuitje. Daarnaast nemen we samen nieuwe collega’s aan die in de groep passen. Voor onze talenten is er geen druk. We proberen gewoon elke dag mooier en fijner te maken. En samen een stapje vooruit te zetten.”

Heeft u nog vragen over onze dagbesteding, zie contact.

Met eigen busje vaak contact met ouders

Voor brengen en halen van cliënten heeft De Lavendel een eigen busje. “Rond 9 uur halen we zelf iedereen op en rond half 5 brengen we onze talenten weer naar huis. Zo hebben we ook vaak contact met de ouders of verzorgers van onze cliënten en kunnen we meteen doorspreken als er wat speelt.”

Kleinschalig

De Lavendel biedt niet alleen veel verschillende activiteiten, maar ook intensieve begeleiding waar dat nodig is. “We hebben kleine groepen, omdat we bijvoorbeeld met vrijwilligers werken. Kleinschalig werken geeft meer overzicht en zo zijn we flexibel. Als er iets geregeld moet worden dan kan dat snel bij ons.”

Wist u dat…

Luca ervoor zorgt dat de voorraad altijd in orde is?!